Vatfree.com winnaar BIG-small Pitch Startup Event tijdens Mobile World Congress

March 2nd 2017 | by:

Barcelona, 2 maart 2017 – Tijdens het Mobile World Congress (MWC), dé internationale vakbeurs voor de mobiele industrie, pitchen tien startups op het Holland Pavilion in Barcelona. Het Nederlandse bedrijf Vatfree.com werd door de vakjury uitgeroepen als de winnaar van dit BIG-small Pitch Startup Event in aanwezigheid van een aantal gerenommeerde ‘corporates’. Het systeem van de startup Vatfree.com zorgt ervoor dat de internationale reiziger op zeer gemakkelijke wijze belasting terugkrijgt op de aankopen die op bestemming zijn gedaan. De jury vond de pitch van Joni Smeenk, founder en CEO, het beste vanwege het duidelijke verdienmodel, de schaalbaarheid en de marktkansen.
 
BIG-small Pitch
Het BIG-small Pitch Startup Event is een uniek match-making evenement, dat startups verbindt met investeerders en bedrijven die wereldwijd succesvol zijn in de app-economie industrie. Voorafgaand aan het MWC selecteerde een professionele jury de tien startups voor dit BIG-small Pitch Startup Event. Tijdens het event verzorgden Broomx, Closing the Loop, Dubline, Imvision Technologies, Is it You, Paztir, Vatfree.com, Roader, Travis en Xgear een pitch in TEDx-stijl van maximaal vijf minuten met als doel de vakjury, corporates en het publiek te overtuigen van de waarde van hun product(en) of oplossing(en). De vakjury bestond uit Bart de Jong (ABN AMRO), Mark Beermann (MobileMindz) en Liesbeth Becker Hoff (Maxcode).
 
Belangrijk uitgangspunt bij de pitches is de maatschappelijke en technologische impact van de innovatie op het gebied van privacy en beveiliging, telecommunicatie en IT, Smart City, Internet of Things en Cloud. De tien startups gaan na het MWC in gesprek met UNIIQ, het investeringsfonds in Zuid-Holland gericht op de proof-of-concept fase, om ze te ondersteunen bij hun (internationale) vervolgstappen.
 
Mobile World Congress
Het MWC is een vierdaags event met ruim 120.000 bezoekers en vele productlanceringen van toonaangevende bedrijven de belangrijkste bijeenkomst ter wereld voor de mobiele en IT-sector. Op het MWC komen vertegenwoordigers uit de hele wereld samen om ontwikkelingen binnen de mobiele sector en onderwerpen op het gebied van onder andere veiligheid en het 'Internet of Things' te bespreken.
 
Holland Pavilion
Nederland behoort tot de top 5 van landen in de wereld waar het gaat om digitale economieën. Het staat bekend om zijn innovatie(-inspanningen), betrouwbare en uitgebreide infrastructuur, kennis van cybersecurity en bovendien om een open en business-vriendelijke mindset. Een groot aantal bedrijven uit Nederland en de Haagse regio verzamelden zich tijdens MWC op het Holland Pavilion. In dit paviljoen speelden Safety & Security, cloud en telecom een belangrijke rol. Dagelijks waren er bijeenkomsten voor ondernemers om te netwerken en hun kennis te verruimen, die hun helpen bij het verkennen en het uiteindelijk zetten van de stap naar nieuwe markten in het buitenland.
 
Het initiatief voor het Holland Pavilion is van ondernemer Danny Frietman (Enterprise Summit) en wordt ondersteund door de gemeente Den Haag, de Nederlandse ambassade in Madrid, het Netherlands Business Support Office in Barcelona en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
 


Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met:
 
Enterprise Summit
Danny Frietman
+31 6 188 59 232 
danny@enterprisesummit.nl
www.enterprisesummit.nl
Twitter: @dannyfrietman #NLMWC17
 
InnovationQuarter
Martijn van Hoogenhuijze
Senior Accountmanager Safety & Security
+31 6 533 04 281
martijn.vanhoogenhuijze@innovationquarter.nl
www.innovationquarter.nl
Twitter: @InnoQuarter #NLMWC17
 
Over Enterprise Summit
We at Enterprise Summit are a creative, international event organisation that inform, advise and inspire customers. We design and deliver corporate events based on robust thinking, sound planning and great attention to detail. Our specialisation is technology, startups and the mobile market. Enterprise Summit is about helping people and organisations get together and communicate face-to-face in the most impactful and memorable ways.
 
Over InnovationQuarter 
InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. InnovationQuarter financiert vernieuwende en snelgroeiende bedrijven, assisteert internationale ondernemingen bij vestiging in Zuid-Holland en organiseert (internationale) samenwerking tussen innovatieve ondernemers, kennisinstellingen en de overheid. Zo ontwikkelt InnovationQuarter de provincie Zuid-Holland samen met het bedrijfsleven tot één van de meest innovatieve regio’s van Europa.
 

Downloads
DOC

Download document:
Persbericht_Vatfree.com_winnaar_BIG-small_Pitch_Startup_Event_-_Mobile_World_Congress_2017.docx